22 Kasım 2015 Pazar

Shokugeki No Soma | Anime Tanıtım & İnceleme





Anime Adı: Shokugeki No Soma
Tür: Shounen, Ecchi, Okul
Bölüm Sayısı: 24
Yapım Yılı: 2015






Yukihira Souma'nın hayali babasının restoranında tam zamanlı bir şef olmak ve babasının becerilerini aşmaktır. Ama Yukihira ortaokuldan mezun olduktan sonra babası Avrupa'da aşçılık yapmak için restoranı kapatmıştır. Hayal kırıklığına uğramış olmasına rağmen öğrencilerin sadece %10'unun mezun olabildiği elit bir aşçılık okulundan mezun olan Jouichiro'dan gelen bir meydan okumayla Souma'nın savaşma ruhu canlanmıştır. Bakalım Souma bunlara göğüs gerebilecek mi?








Konusunun yemek olduğu bir animeye rastlamak gerçekten tuhaf geldi. Şimdilerde çoğu anime birbirine benzer ve ecchi içeriyor. Beklenen tepkileride bu sayede aldıklarına eminim. Neredeyse herkesin önceliği animelerin ecchi içerip içermemesi olmuş durumda. 


Baş karakterimiz küçüklüğünden beri babasının açtığı restoranda birlikte yemek yapıp müşterilere şimdiye kadar yedikleri en iyi yemeği yedirmeye çalışıyor. Aynı zamanda Yukihira babasına kendisini kanıtlamak ve onu yaptıkları yemek savaşlarında yenmek istiyor. Babasının ne kadar iyi bir aşçı olduğunu bilse de her yenilişin ardından tekrar hırslanıyor ve bu isteğinden vazgeçmiyor. Her gün elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Yukihira babasının ani bir kararla kendini bir okula yazdırmak istemesiyle karşı karşıya kalıyor. Başlarda kabul etmek istemese de babasının işi nedeniyle şehirden ayrılacağını ve tek başına restoranı idare edemeyeceğine karar verince bu teklifi kabul ediyor. 

Okul hakkında bilgi sahibi olmaya başladığı andan itibaren her şeyin onun için gayet zor olacağını fark etmesiyle tekrar hırslanması bir oluyor. Gideceği okulda sadece en iyilerin bulunduğu, yapılan elemelerle kötü olanların okuldan atıldığı durumu onun için hiç bir şey ifade etmiyor ve kendisi ilk elemelerde kaybettiğini düşünse de aslında beklemediği bir kararla okula nakille alınan tek öğrenci oluyor. Yaptığı açılış konuşması da cabası... 


İnanın konusu gereği pek ön plana çıkmasa da, içeriği ve bölümlerdeki ayrıntılar ve çizimler gerçekten harikalar. Savaşların sadece kutsal silahlar ve kılıçlarla olmayacağını sizlere kanıtlıyor. Ayrıca okulda düzenlenen yemek yarışmaları animeye de ismini vermiş durumda. Anime boyunca izleyeceğiniz savaşlar sizi heyecanlandırmaya yetiyor. Birde insanların yemekleri tattığı andaki verdikleri tepki ve yaşadıkları gerçekten çok komik. Resmen yemek yemiyor adeta başka bir dünyaya geçiş yapıyorlar. Unutmadan final hakkında söylemek istediğim bir şey var. Yarım bırakılarak ve nasıl en güzel şekilde anime sonlandırılır görmek istiyorsanız izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Kızıl kafa ve arkadaşlarının okul boyunca yaşadıkları, yaptıkları güzel yemekleri ve yemek savaşlarını merak ediyorsanız iyi seyirler!!!!

Çok hoşuma giden ilk Ending :





Yukihira ve Isshiki Çizimim: 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder