21 Şubat 2015 Cumartesi

6 Süper Kahraman (Big Hero 6) | Film Tanıtım & İnceleme



Film Adı : 6 Süper Kahraman
Orjinal Adı : Big Hero 6
Tür: Macera , Animasyon , Aile
Yapım Yılı :2014
IMDB Puanı : 8,0/10





Oldukça zeki bir robot tasarımcısı olan Hiro Hamada kendisini bir anda bir suç örgütünün içinde bulacaktır. Kötü adamların amacı yüksek teknolojili “San Fransokyo” kentini yerle bir etmektir. En yakın arkadaşı Baymax ‘ın yardımıyla Hiro, şehri kurtarmak için oluşturulan gönüllüler ordusuna katılır. Onları Hiro'nun diğer arkadaşları da yalnız bırakmayacaktır: Hiro gibi macera bağımlısı olan Gogo Tamaga, oldukça düzenli, sistemli ve sevimli Wasabi No-Ginger, kimya konusunda uzmanlaşmış Honey Lemon ve fanatik Fred.




Küçük yaşta ailesini kaybetmiş olan Hiro, teyzesi ve abisiyle birlikte yaşamaktadır. Çok zeki bir çocuk olmasına rağmen abisi gibi bu özelliğini üniversitede bilime adamak yerine, robot savaşlarına katılarak kullanır. En güçlü rakibini bile yenmeyi başaran Hiro, abisi Tadashi'nin arkadaşları ve yaptıkları icatlarla tanışınca bu fikrini degiştirir ve o da üniversiteye gitmeye karar verir. Bu icatların arasında abisinin onun için yaptığı Baymax de vardır. 



Baymax, Tadashi'nin Hiro için yapmış olduğu sağlık robotu gibi bir şey. Hiro en ufak bir hasar aldığında veya hastalandığında Baymax uyanıyor ve onu tarayarak iyileşmesi için gereken yöntemleri uyguluyor. Kendisinden memnun kalındığını duyduğu an tekrar kapanıyor. Univetsiteye girmek için katıldığı seminerde yaşanan talihsiz olaylardan sonra Hiro Baymax'i güncelliyor ve arkadaşlarının da yardımıyla Süper 6'lıyı kurarak kötü adama karşı ayakta durmaya çalışıyorlar.


Karakterlerine hayran kalınacak bir animasyon daha bizlerle. Hiro ve Tadashi değilde yan karakterler benim için daha ön plandalar. Özellikle bayan karakterler ve Baymax. Çoğu sahnesinde sizi güldüren bu animasyon bazı sahneleriyle sizi hüzünlendirebiliyor. Gel gelelim olayların nasıl ilerleyeceğini tahmin ediyorsunuz ve ilerde çıkan kötü karakterin kim olduğunu bile bir kaç tahminde bulabiliyorsunuz. Frozen'dan sonra sizi tatmin eder mi bilinmez ama keyifle izlenebilecek bir animasyon olmuş.



1 yorum :